Nieuws

Kine-Vital

1 week 6 days ago

Het werken met opstellingen is een positieve en verhelderende manier om inzicht te krijgen in je situatie. Doordat je uit je situatie stapt en het van een afstandje bekijkt wordt het duidelijk waar je negatieve emoties en/of zorgen vandaan komen. Door deze bewustwording kan je voor ander gedrag kiezen met als resultaat dat je situatie ten gunste van jezelf verandert!

Het is altijd weer leuk om met nieuwe tools aan de slag te gaan in de praktijk😀

#opstellingen #kaartenset #kinesiologie #therapie

Kine-Vital

2 weeks 6 days ago

Kine-Vital

3 weeks 3 days ago

Vandaag mag ik 42 kaarsjes uitblazen. Nou, figuurlijk dan😉 Vroeger kon ik me echt verheugen op mijn verjaardag. Eindelijk een jaar ouder en bij elke leeftijd hoorde wel een nieuwe mijlpaal; op mijn 12e ging ik naar de middelbare school, op mijn 18e haalde ik mijn rijbewijs en op mijn 20e kreeg ik mijn eerste echte baan. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Telkens was er wel ‘een streven naar iets’ in de toekomst, maar dat eindeloos streven heeft ook voor een burn out gezorgd. Door de burn out werd ik door mijn lichaam teruggeroepen. Even niet meer streven, maar noodgedwongen moest ik een pas op de plaats maken. In het begin kreeg ik de tip om juist weer leuke dingen te doen, maar daar had ik ten eerste de energie niet voor en ten tweede was ik helemaal vergeten wat ik überhaupt leuk vond. Naarmate de tijd verstreek leerde ik weer de signalen van mijn lichaam op te pikken. Met en met maakte de vermoeidheid plaats voor vreugde en ik leerde weer wat ik echt leuk vond; ik kreeg er zelfs energie van. Inmiddels heeft dat geleid tot een carrièreswitch, waarbij ik nu het gevoel heb dat ik het mooiste beroep van de wereld mag uitoefenen. Nu, na 42 jaar, heeft het streven plaats gemaakt voor rust en acceptatie. Het loopt zeker niet

Kine-Vital is feeling grateful at .

4 weeks 2 days ago

Time flies when you're having fun...

Vandaag is het weer één jaar geleden dat ik me heb ingeschreven bij de KvK. In een jaar tijd zijn er al zoveel mooie en leerzame dingen gebeurd waar ik heel dankbaar voor ben.
Naast het behalen van mijn diploma en het finetunen van mijn praktijk is het heel mooi om mensen te zien groeien en om te zien dat ze weer de regie krijgen over hun leven😊

Met veel plezier kijk ik uit naar het komende jaar! ❤

Kine-Vital

2 months 1 week ago

Ik heb er een poosje op moeten wachten, maar mijn zorgcodes zijn binnen😊 Dat betekent dat mijn consulten vergoed worden via de zorgverzekering! klik op onderstaande link om te kijken wat dat concreet voor jou betekent: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/kinesiologie

Kine-Vital

2 months 4 weeks ago

Het mooie aan persoonlijke ontwikkeling is dat de vragen die je aan jezelf stelt in de loop van je leven veranderen. Als je jong bent, wil je jezelf vaak vooral bewijzen voor de buitenwereld. De twijfel aan jezelf en de vraag of je het allemaal wel kan, spelen een belangrijke rol. Als je ouder wordt, dan merk je dat je bepaalde vaardigheden aardig onder de knie hebt gekregen. De twijfel in jezelf heeft plaats gemaakt voor zelfvertrouwen. Veel mensen merken na verloop van tijd dat de vraag of ze het wel kunnen vervangen wordt door de vraag of ze het allemaal nog wel willen; het constant ‘aan’ staan, alle ballen in de lucht houden etc. Dit kan frustrerend aanvoelen. Je vraagt jezelf af of je nu nooit eens tevreden kan zijn. Je hebt een fijne baan, gezin, woont in een leuk huis. Het loopt eigenlijk allemaal wel goed. Maar toch… Ergens in jou voelt het niet helemaal lekker. Weet dan dat frustratie, ongemakkelijke gevoelens of teleurstelling aanwijzingen zijn om te groeien in je leven. Het is dus eigenlijk prachtig dat je dit overkomt. Eindelijk ga je van ‘naar buiten gericht’ zijn naar ‘binnen gericht zijn’. Je staat open om te onderzoeken of je wel volgens jouw eigen waarden leeft. Leven volgens deze waarden zorgt er voor dat je uiteindelijk de beste versie van jezelf wordt.

Kine-Vital

3 months 6 days ago

Slaat de twijfel bij jou ook wel eens toe?

Als je in balans bent, dan werken je verstand en je gevoel met elkaar samen. Denk maar eens aan een beslissing die je wilt maken. Voor elke beslissing kun je verschillende voor- en nadelen bedenken. Wat voor jou vanzelfsprekend een voordeel is, kan voor een ander een groot nadeel zijn. Maar waarom is het voor jou vanzelfsprekend een voordeel? Omdat je het verstandelijk kunt beredeneren en omdat je gevoel zegt dat dit klopt.

Aan de andere kun je ook momenten hebben waarbij je maar geen beslissingen kunt nemen. Je wikt en weegt en voor elk voordeel is ook wel weer een nadeel te bedenken. Zo blijf je maar in rondjes draaien en durf je geen knopen door te hakken. Dit kan een beklemmend gevoel geven.

Binnen de Kinesiologie hebben we verschillende technieken waarbij we alle delen van ons mens-zijn weer laten samenwerken, waardoor dit soort conflicten in ons zelf worden opgelost en waardoor je weer makkelijker beslissingen kunt nemen.

Herken je bij jezelf dat je het soms moeilijk vindt om keuzes te maken? Heb je vaker last van besluiteloosheid? Zou je hier graag meer over willen weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

Kine-Vital

3 months 1 week ago

Nog te vaak vinden mensen het egoïstisch als ze aan zichzelf denken. Dat vind ik zo zonde! Als je goed voor jezelf zorgt, dan komt de beste versie van jezelf naar voren. Wie is nou niet graag in het bijzijn van iemand die goed in zijn vel zit? Positiviteit werkt aanstekelijk. En daar hebben andere mensen ook weer profijt van😁

Kine-Vital

3 months 2 weeks ago

Vanuit de Chinese Geneeskunde werken we ook met de lever(energie). Er zijn een aantal spieren aan de lever gelinkt en op emotioneel en mentaal niveau staat het voor veranderingen; zie je veranderingen als een nieuwe kans of laat je het liever bij het oude?
Erg interessant!😉