Kennismaken met behandelaar Kinesiologie Nancy Dirkx

“Door mijn klachten serieus te nemen en naar m’n lichaam te luisteren, heb ik de regie terug in mijn leven en maak ik de keuzes die bij mij passen.”

Mijn naam is Nancy Dirkx en woon in Stramproy samen met mijn man en 2 zoons. In september 2021 ben ik gestart met mijn praktijk aan huis

Op relatief jonge leeftijd werd ik ‘geplaagd’ door een reumatische aandoening. Dit had een behoorlijke impact op zowel mijn leven, als die van mijn gezin. Afgezien van de pijn vond ik het erg lastig dat ik er geen grip op had. De reumatoloog kon me helaas niet helpen om de oorzaak van deze aandoening te achterhalen. Ik bleef rondmalen met de gedachte dat ik deze klachten niet hoefde te hebben en zodoende kwam ik bij een Kinesioloog terecht. Samen met haar ben ik een traject gestart met als resultaat dat ik veel beter met mijn klachten om kan gaan en dat ik minder en minder vaak pijnmedicatie nodig heb.

Sinds 2001 heb ik bij verschillende bedrijven in een HR functie gewerkt. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel mensen begeleid in hun ziekteproces. Ik merkte dat ik het 1-op-1 werken en het dieper ingaan op hun persoonlijke verhalen en motivatie, erg leuk vond. Met name als ik medewerkers zag herstellen van hun klachten en ze zag groeien gaf me dat veel voldoening. Toen besefte ik dat ik mijn hart nog meer verloren had aan het ‘mensenwerk’.

Mijn ervaring met Kinesiologie en mijn affiniteit om 1-op-1 met mensen te werken hebben ervoor gezorgd dat ik in februari 2019 ben gestart met de 3-jarige HBO Opleiding Kinesiologie. In maart 2022 heb ik hiervoor mijn diploma behaald. Daarnaast heb ik de opleiding Medische Basiskennis in mei 2021 afgerond. 

Achteraf kan ik zeggen dat de reuma mij ook veel gebracht heeft. Het heeft me geleerd dat pijn een signaal is van mijn lichaam om te zeggen dat er iets in mijn leven niet oké is. Juist door naar dit signaal te luisteren, kan ik het tij keren en weer keuzes maken die beter bij mij en mijn gezin passen. 

Mijn wens is om mensen te kunnen begeleiden om weer de regie over hun leven te krijgen; want ik ben ervan overtuigd dat dit uiteindelijk leidt naar een vitaler en veerkrachtiger leven.