Kinesiologie Limburg

Kinesiologie in Limburg: Ontdek de Bewegingsleer voor Balans en Herstel

Kinesiologie, ontwikkeld door chiropractor George Goodheart in de jaren 60, betekent letterlijk ‘de bewegingsleer’. Deze therapievorm maakt gebruik van spiertesten om blokkades in het lichaam op te sporen.

Inzichten en Bewustwording door Spiertesten

Bij spiertesten oefenen we lichte druk uit op het lichaam, meestal op de arm of het been, om de balans van de spieren te beoordelen. Evenwichtige spieren vallen als het ware in een slot. Door spiertesten kunnen we onbewuste blokkades bewust maken, wat inzichten oplevert en de weg wijst naar mogelijke oplossingen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om veranderingen aan te brengen en je doelen te bereiken.

Holistische Benadering van Kinesiologie in Limburg

Vanuit Kinesiologie benader je het lichaam holistisch. Dit betekent dat het lichaam als één geheel wordt beschouwd, waarbij de oorzaak van een klacht mogelijk ergens anders vandaan komt dan verwacht. We maken hierin de volgende onderverdeling:

  1. Structuur: het fysieke lichaam, zoals huid, botten, spieren, pezen en dergelijke.
  2. Biochemie: voedselvertering en stofwisseling.
  3. Emotie: de gevoelswereld.
  4. Energetisch: deze werkt overkoepelend over de andere 3 aspecten heen.

Brede Behandelmethoden binnen Kinesiologie

In Kinesiologie gebruiken we verschillende behandelmethoden, zoals fysieke oefeningen, voeding, acupressuur, wervelreflex, meridianen, stress release en technieken uit NLP. Deze correcties en inzichten tijdens consulten stimuleren het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Kies voor Kinesiologie in Limburg bij Burn-out en HSP

Als je op zoek bent naar een effectieve therapie voor burn-out en HSP, dan biedt Kinesiologie in Limburg bij Kine-Vital concrete oplossingen. Onze ervaren en vakkundige Kinesioloog Nancy Dirkx helpt je graag bij het verminderen van klachten en het verbeteren van je welzijn. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de kracht van Kinesiologie voor een gebalanceerder leven.